hoe bepaalt u de perfecte afmeting van uw badmat?

WARME BADKAMERMATTEN

In bouwmarkten en winkels vindt u veelal badkamermatten in standaard afmetingen. Vaak zijn dat niet de perfecte afmetingen voor uw badkamer. Ze zijn dikwijls te klein of juist te groot.

Met een maatwerk badmat kunt u zelf bepalen wat de perfecte afmeting is voor uw badkamer. U kunt een strookje onder de wastafel zetten voor warme voetjes tijdens het tandenpoetsen. Als u een wastafel heeft van 100 cm, dan adviseren wij een badmat van 140 cm, dus circa 20 cm langer aan beide kanten. Indien u een compacte badkamer heeft, kunt u ook voor een mat van muur tot muur kiezen. Dit maakt de badkamer ruimtelijker.

In de breedte kunt u denken aan 60 cm. Heeft u een grote badkamer, dan kunt u ook overwegen om een vierkante badmat te plaatsen, middenin de ruimte.

Lees tip 1 hieronder hoe u de perfecte afmeting van uw badmat kunt bepalen. 

Onze maatwerk matten worden van sterk materiaal gemaakt. Ze hebben een hoge vochtopname, maar hebben wel ongeveer een kwartier nodig om goed te drogen. Zet de deur op een kiertje bij het verlaten van de badkamer zodat uw badmat sneller kan drogen.

Wilt u weten welke kleur badmat het beste in uw badkamer past? Bestel dan de kleurstaal met 100 kleuren erop. U krijgt dan tevens een indruk van de kwaliteit.

TIP 1

Om de perfecte afmeting van uw badmat te bepalen heeft u een krant nodig. Spreid de pagina’s van de krant over uw vloer op de plek waar u uw badmat op maat wilt plaatsen. Neem vervolgens een paar stappen afstand en bekijk of deze afmeting nog steeds een goed idee lijkt. Heeft u geen krant bij de hand, een deken (vouwen totdat u de juiste afmeting heeft) biedt ook uitkomst.

Probeer verschillende maten uit om de perfecte afmeting van uw badmat te bepalen. Kies vervolgens de design dat bij uw interieur en uw persoonlijkheid past.

TIP 2

Een vintage kleed. 

Wilt u liever een authentiek vintage kleed voor de badkamer? Bekijk dan de vloerkleden van Dostcha Living. De vintage kleden zijn tientallen jaren geleden gemaakt en zijn van 100% wol. Deze kleden zijn uniek en kunnen niet in een andere maat besteld worden. Wel kunnen ze vrijwel in iedere gewenste afmeting een patchwork loper van verschillende oude vloerkleden maken.