hoe bepaalt u de perfecte afmeting van uw keukenmat?

Een keukenloper biedt warmte op een koude vloer en bovendien vangt het gemorste waterdruppels op. Daarnaast geeft een keukenloper met een fraai ontwerp met mooie kleuren veel ambiance in elke keuken. Op deze manier wordt ook dit deel van het huis een gezellige(re) ruimte.

 

DE PERFECTE AFMETING VAN UW KEUKENLOPER BEPALEN

De vorm van de keuken bepaalt de grootte van de keukenloper. Heeft u een lange keuken, dan adviseren wij een keukenloper die net zo lang is als de keuken. Of eventueel 50 cm korter waardoor je aan beide uiteinden 25 cm ruimte overhoudt.

 

EEN HOEKKEUKEN

Heeft u een hoekkeuken, dan is het aan te raden om ruimte te creëren in de lengte door aan beide zijden van de keukenloper ongeveer 25 cm vrij te laten.

In de breedte adviseren wij bij zowel de lange keuken als de hoekkeuken een afmeting van 50 tot 60 cm in de keuken.

TIP 1

Om de perfecte afmeting van uw keukenloper te bepalen heeft u een krant nodig. Spreid de pagina’s van de krant over uw vloer op de plek waar u uw keukenloper op maat wilt plaatsen. Neem vervolgens een paar stappen afstand en bekijk of deze afmeting nog steeds een goed idee lijkt. Heeft u geen krant bij de hand, een deken (vouwen totdat u de juiste afmeting heeft) biedt ook uitkomst.

Probeer verschillende maten uit om de perfecte afmeting van uw kleed te bepalen. Kies vervolgens het ontwerp dat bij uw interieur en uw persoonlijkheid past.

TIP 2

Een vintage keukenloper. 

Wilt u liever een authentiek vintage loper voor de keuken? Bekijk dan de vloerkleden op Dostcha Living. De vintage kleden zijn tientallen jaren geleden gemaakt en zijn van 100% wol. Deze kleden zijn uniek en kunnen niet in een andere maat besteld worden. Wel kunnen ze vrijwel in iedere gewenste afmeting een patchwork keukenloper van verschillende oude vloerkleden maken.