hoe bepaalt u de perfecte afmeting van uw kleed in de slaapkamer?

SFEERVOLLE SLAAPKAMER KLEDEN

Een vloerkleed in de slaapkamer is heerlijk warm onder de voetjes wanneer u net uit bed komt en het geeft net die extra sfeer en warmte aan uw slaapkamer. Vaak kiezen mensen voor een groot kleed wat natuurlijk heel mooi kan ogen, maar een strookje naast uw bed kan net zo mooi zijn.

 

DE PERFECTE AFMETING VAN UW LOPER NAAST HET BED BEPALEN

Wanneer u kiest voor een strookje naast uw bed, dan adviseren wij u om het kleed in de lengte iets kleiner te houden dan uw bed. Wanneer uw bed 200 cm lang is, dan is de ideale lengte voor het strookje wat ons betreft 180 cm, 20 cm korter dan het bed aan iedere zijde. Qua breedte kunt u 50 of 60 cm aanhouden. Heeft u een nachtkastje, dan kunt ervoor kiezen om het kastje op het kleed te zetten of een ruimte van circa 10 cm tussen het kleed en het kastje aan te houden.

Een andere mogelijkheid is om het kleed aan het uiteinde van het bed te zetten. Is uw bed 180 cm breed, dan adviseren wij een kleed van 220 cm. Aan beide zijden 20 cm groter dan het bed.

Lees tip 1 hieronder hoe u de perfecte afmeting van uw badmat kunt bepalen.  

KLEED ALS YOGAMAT

Houdt u er van om uw dag met een yoga sessie te beginnen? Dan kunt u het kleed op maat naast uw bed ook als yoga mat gebruiken. Zo start u uw dag gelijk met een goed gevoel!

Onze maatwerk matten worden van stevig 7 mm dik materiaal gemaakt. Wilt u een indruk hebben van de kwaliteit en de 100 kleuren waaruit u kunt kiezen? Bestel dan de kleurstaal.

TIP 1

Om de perfecte afmeting van uw kleed te bepalen heeft u een krant nodig. Spreid de pagina’s van de krant over uw vloer op de plek waar u uw kleed op maat wilt plaatsen. Neem vervolgens een paar stappen afstand en bekijk of deze afmeting nog steeds een goed idee lijkt. Heeft u geen krant bij de hand, een deken (vouwen totdat u de juiste afmeting heeft) biedt ook uitkomst.

Probeer verschillende maten uit om de perfecte afmeting van uw kleed te bepalen. Kies vervolgens het ontwerp dat bij uw interieur en uw persoonlijkheid past.

TIP 2

Een vintage loper. 

Wilt u liever een authentiek vintage vloerkleed voor de slaapkamer? Een groot kleed onder het bed of een loper naast het bed? Bekijk dan de vloerkleden van Dostcha Living. De vintage kleden zijn tientallen jaren geleden gemaakt en zijn van 100% wol. Deze kleden zijn uniek en kunnen niet in een andere maat besteld worden. Wel kunnen ze vrijwel in iedere gewenste afmeting een patchwork kleed van verschillende oude vloerkleden maken.