Skip to main content

Verzending en levering

Jouw mat wordt door DPD bezorgd. Controleer de individuele productpagina voor specifieke bezorgopties. Verzend- en leverdatums zijn slechts schattingen en kunnen niet worden gegarandeerd. Wij zijn niet aansprakelijk voor vertragingen in verzendingen.

Algemeen

Deurmatten & logomatten

Verschil deurmat, droogloopmat, schoonmat en logomat

Een schoonloopmat diende vroeger om het vuil onder de schoenen op te vangen. Het vuil bleef achter in de mat waardoor de binnenruimte schoon bleef.
Een droogloopmat diende om de vocht op te vangen zodat de binnenruimte droog bleef.

Als we bij Takaroo over een deurmat hebben, kun je dit lezen als een droogloopmat of schoonloopmat. Takaroo matten combineren namelijk beide functies. Zo blijft je huis (en bedrijf) schoon.
Ook onze logomatten worden van dezelfde sterke kwaliteit gemaakt. Het enige verschil is dat het logo van jouw / jullie bedrijf op de mat komt te staan i.p.v. een design. <br>En wil je een desigmat met het logo van jouw bedrijf erop, ook dat ismogelijk. Wij denken graag in mogelijkheden. Neem vooral contact met ons op om te bespreken hoe jouw perfecte deurmat / logomat eruit ziet.

Deurmat op maat snijden

Je kunt tot aan 1 centimeter (dus 1 cijfer voor de komma) aan ons doorgeven welke afmeting je wilt. Wij maken dan een deurmat op maat voor jou. Denk bijvoorbeeld aan deurmaat 1 bij 1 meter. Of juist heel lang, 80 bij 320 cm, zoals bij een loper.

Is de deurmat niet overal even breed of lang, ga dan van de hoogste en het breedste stuk uit. Je kunt zelf later heel makkelijk met bijvoorbeeld een stanleymes bijsnijden.

De deurmatten schoonmaken / reinigen
De deurmatten worden van zeer goed kwaliteit gemaakt. Dat zul je gelijk beamen als je de Takaroo mat in je hand hebt. Dat is ook de reden waarom klanten bij ons terugkomen als ze een nieuwe deurmat willen bestellen.

Uiteraard is een deurmat bedoeld om het vocht en vuil op te vangen. Door de deurmat elke dag te stofzuigen (niet als het nog nat is) verleng je de levensduur van jouw deurmat. Is heel vies geworden, dan kun je met een bezem en een sopje diep reinigen. Je kunt met een emmer of met een hoge drukreiniger de zeep eruit wassen.
Wij adviseren de Takaroo matten niet in de wasmachine te wassen. Onze matten worden van sterke kwaliteit gemaakt en hebben veel vezels waardoor de mat heel zwaar kan worden als al het water in de wasmachine opneemt. De zware deurmatten kunnen de wasmachine beschadigen.
Hoe breed en hoe hoog mag de deurmat zijn?

Zoals bij alle interieurproducten is het beste om de deurmat niet te klein te nemen. Een kleine deurmat maakt de ruimte optisch klein. En een kleine deurmat doet ook geen recht aan jouw mooie en kwalitatieve deurmat / logomat.

Indien je een uitsparing hebt, adviseren we een deurmat te nemen zonder vinyl randen. Meet aan de beide kanten de hoogte en van beide kanten de breedte. Als de afmeting van beide hoogten zelfde is en breedten ook hetzelfde zijn dan kunnen we precies (1 cm voor de komma) voor jou snijden en opsturen. Is er een afwijking bij de breedte of hoogte aan beide kanten, bestel dan het langste en breedste stuk. Je kunt het zelf met een stanleymes altijd later nog bijsnijden. We snappen dat dit ingewikkeld kan klinken. Neem vrijblijvend contact met ons op om de juiste afmeting van jouw deurmat te bepalen.

Deurmat voor binnen of buiten
Takaroo matten zijn voor binnengebruik. Heb je een afdakje of komt de deurmat op een ander beschut plekje buiten te liggen, dan kun je onze matten ook gebruiken.

Onze deurmatten zijn ook geschikt voor de caravan en camper. Wij kunnen een deurmat op maat maken in een van de ontwerpen en kleuren, maar je kunt ook een standaardafmeting en in de gewenste afmeting bijsnijden. Dit kan heel makkelijk met bijvoorbeeld een stanleymes.
Deurmat cadeau doen of een cadeaubon geven

Wil je iets blijvends, functioneels en moois aan iemand cadeau doen? Overweeg dan een deurmat cadeau te doen! De ontvanger zal dagelijks aan jou / jullie herinnerd worden.
Denk aan momenten als:

 • een verjaardag
 • moederdag of vaderdag
 • een verhuizing
 • een jubileum
 • iemand voor het eerst op zichzelf gaat wonen
 • of zomaar, omdat je iemand lief vindt.

Je kunt een Takaroo cadeaubon geven zodat iemand zelf iets uitzoekt of jij zoekt zelf het ontwerp en kleuren die bij iemand passen. Je kunt ook ons een speciaal design laten maken, bijvoorbeeld met eigen tekst erop, met de namen van de bewoners of met de tekst "Mr & Mrs ..." of een andere grappige, inspirerende tekst. Wij denken graag in mogelijkheden. Dus leef je uit :)

Deurmatten met of zonder rand

Onze deurmatten in standaardafmetingen worden altijd met een vinyl rand (2,5 cm aan iedere zijde) bezorgd. Ook de onderkant van de matten zijn van vinyl waardoor de deurmat niet glijdt (antislip). Wens je geen randen? De vinyl randen kun je makkelijk met een stanleymes wegsnijden.

Deurmatten op maat worden wel met een een vinyl rug maar zonder randen geleverd. Een vinyl rand is ook bij maatwerk mogelijk; hiervoor brengen we een klein bedrag aan meerkosten in rekening. Laat het ons wel weten als je dit wilt.

Onze standaardmaten zijn:

 • deurmat 60 bij 90 cm
 • deurmat 90 bij 120 cm
 • deurmat 90 bij 150 cm
 • deurmat 120 bij 180 cm
 • deurmat 120 bij 240 cm